Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – SPESIAL EVENT CONTEST



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός που διεξήχθη από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονιάς Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ. (SZ2RWM) και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ. (SZ2KOZ) με αφορμή την 105η επέτειο της 11ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 1912 ημέρα απελευθέρωσης της πόλεως της Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού όποιος ραδιοερασιτέχνης κατάφερε να πραγματοποιήσει επαφή και με τα δύο χαρακτηριστικά των συλλόγων έλαβε το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Οι επαφές μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις μπάντες των βραχέων και των VHF, σύμφωνα με το ισχύον BandPlan.

Η συμμετοχή των ραδιοερασιτεχνών ήταν μεγάλη καθώς πραγματοποιήθηκαν επαφές με
πολλούς ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι περισσότερες επαφές του εξωτερικού πραγματοποιήθηκαν με χώρες της Ευρώπης.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι επαφές πραγματοποιήθηκαν από Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Ιρλανδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κορσική, Κροατία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαρδηνία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Καθώς επίσης και από Ασιατική Ρωσία, ΗΠΑ και Κανάριες Νήσοι. 

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τους χειριστές (operators) που όλες αυτές τις μέρες τρέχανε CQ και καλούσανε με τα διακριτικά των δύο συλλόγων, στα λοιπά μέλη των δύο συλλόγων που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της παρουσίασης στην κεντρική πλατεία της πόλης,  καθώς και στον εμπνευστή  και manager του contest τον SV2RCK.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου